fbpx

Webdesign-trends 2018

 

We hebben 5 opmerkelijke trends alvast voor je op een rij gezet, zodat je een idee kunt vormen met betrekking tot de vele nieuwe opties.

 

1. Performance vormt de boventoon

En met performance bedoelen we eigenlijk mobile performance. Medio 2016 heeft het gebruik van mobiel internet het browsen via de computer voorbijgestreefd, dit resulteert logischerwijs in een veel grotere focus op mobiele performance. Het aankomende jaar mag je daarom innovaties verwachten, die mobiele functionaliteiten naar een hoger level tillen. Mobiele technologie biedt overigens ook veel meer mogelijkheden zoals gesproken zoekopdrachten, natuurlijke taalverwerking en geolocationDes te meer ruimte voor vernieuwing dus.

 

2. Gebruik van cinemagraphs

Een cinemagraph is eigenlijk een middenweg tussen een statische afbeelding en een video. Als je dit voor jezelf wilt visualiseren, dan kun je denken aan een bewegende foto (GIF). Het voordeel van een cinemagraph is de veel snellere laadtijd vanwege de meer beperkte omvang. Een cinemagraph kun je uiteraard gebruiken omdat het gewoon leuk is, maar ook op een meer doelgerichte wijze inzetten. Zo kun je opteren voor een productweergave van 360 graden (zoals we hier deden), zonder dat jouw bezoeker daarvoor ingewikkelde kunstjes met zijn muis of telefoon hoeft uit te halen. Ook kun je cinemagraphs inzetten om de aandacht op bepaalde punten van je website te concentreren, zoals een CTA.

 

3. Gebruik van Scroll Triggered Animations

Scroll-getriggerde animaties worden al langer gehanteerd, nu kun je het echter ook op een strategische wijze inzetten. De animaties zelf zijn veelal minimalistisch en duidelijk, met het doel de bezoeker zolang door te laten scrollen totdat hij of zij op een kritiek punt van je website terechtkomt. De animatie verleidt als het ware je bezoeker om te blijven scrollen, veelal in combinatie met pakkende stukjes tekst die steeds een klein beetje over je product of dienst blootgeven. Een beetje zoals een stripverhaal, maar dan strak en clean vormgegeven.

 

4. Gebruik van Intelligent Conversational Bots

Op het moment dat apps en webpagina’s met elkaar worden verbonden, verkrijgen websites ook de meer geavanceerde functionaliteiten van de genoemde app. Intelligent Conversational Bots kunnen op vele creatieve manieren worden geïmplementeerd. Ze kunnen bijvoorbeeld worden geprogrammeerd in een FAQ sectie, zodat bezoekers mondeling vragen kunnen stellen in plaats van te moeten bladeren door een vaste lijst. In feite kan op deze manier zelfs je hele zoekbalk worden verwijderd, omdat je bezoeker nu een conversatie met je webpagina kan voeren. Handig toch?

 

5. Facebook biedt steeds meer kansen voor ondernemers

Facebook is tegenwoordig net zo waardevol, zo niet waardevoller, voor het aanbieden van alle content die te vinden is op de website van je bedrijf. Deze verschuiving kan anno 2018 zeker niet worden genegeerd. Facebook beschikt over diverse handige interactieve functionaliteiten die geweldig samengaan met je site, zoals een blog-platform, ruimte voor recensies van klanten, een live chat optie en natuurlijk ook live streaming. In veruit de meeste gevallen zullen potentiële klanten ook op Facebook naar je bedrijf zoeken, de link tussen Facebook en webdesign is daarmee snel gelegd.

 

Mentall is alvast klaar voor 2018!

Wij zien het als een groot plezier jou als ondernemer op de hoogte te stellen van alle ontwikkelingen die gaande zijn. En de leukste natuurlijk ook direct voor je te implementeren, zodat je onderneming in 2018 grote successen te wachten staan. Is de groei van je onderneming één van je vele goede voornemens dit jaar? Dan horen wij graag van je!