fbpx

Hoe jij je website 100% future-proof maakt!

Wadisda?

Over die terraslounge gaan we het verder even niet hebben. Toch niet op dit moment…

Wel over jouw website en hoe responsive die is.

Responsive websites passen zich aan aan het scherm waarmee een bezoeker je website bekijkt. Of ze die mega-coole website van je nu bekijken op een desktop monitor, een tablet of een smartphone, er is maar één website. De layout van je responsive website past zich netjes aan aan de resolutie van je beeldscherm.

Niets scrollen van links naar rechts. Gedaan met in- en uitzoomen om die (veel te dure) copy van je te lezen. Met een responsive design ziet die mega-coole website van je er dus echt mega-cool op elk device!

Klantbeleving staat steeds centraal bij het ontwikkelen van je killerwebsite

Waarom moet da?

Herinner je nog dat meer dan 50% van de internetgebruikers mobiel kijkt, shopt en checkt? Anno 2018 zijn er nog steeds erg veel websites die niet goed werken op de fancy Samsung van je buurvrouw. Vreemd is dat. Zeker omdat deze ontwikkeling verre van nieuw is.

Hoe zit het met die van jou? Neem je als ondernemer je online strategie serieus, dan is responsive webdesign de eerste stap in de ontwikkeling van een nieuwe website.

Anno 2018 zijn er nog steeds erg veel websites die niet goed werken op de fancy Samsung van je buurvrouw.

Want:

  1. Je jaagt je bezoekers niet weg.
    Is je website niet goed leesbaar op de Huawei van je bezoeker, is de kans 5 maal groter dat deze je website reeds verlaat zonder dat hij klant is geworden. Je kan het hem ook moeilijk kwalijk nemen. Een unresponsive website is immers super frustrerend en vraagt heel wat geduld. En raad eens wat de millennials niet hebben…
  2. Je hebt één website om te onderhouden.
    Lekker makkelijk. Aanpassingen aan de pagina’s van je webstek (de inhoud) en aan de functionaliteit (de codes) worden automatisch doorgevoerd op zowel desktop als je IPhone. Dat scheelt niet alleen veel geld, maar ook veel tijd.
  3. Je wordt super goede maatjes met Google

Google vindt onze surfbeleving, en die van jouw bezoekers, superbelangrijk. Responsive websites scoren de laatste jaren steeds beter op Google en worden dan ook beloond met een hoger plaatsje in de zoekresultaten. Hierdoor is de kans groter dat de Google-zoekers jouw website bezoeken. Zo blijf je die concurrent van om de hoek lekker voor.

Responsive, een must!

Wat Mentall betreft, mag het intussen echt geen overweging meer zijn om al dan niet voor responsive te kiezen. Voor een responsive webdesign gaan is anno 2018 een must.

Is jouw website al geoptimaliseerd voor verschillende schermpjes? Goe bezig!

Maar ook als jouw website door de mobile friendly test komt van Google, wil dit nog niet zeggen dat deze daadwerkelijk goed te bekijken en dat je het maximale eruit haalt.

Mis de boot naar de toekomst niet. Make the first move naar meer klanten!

De koffie bij Mentall staat voor je klaar. Bel eerst even, want wijn hebben we ook.