fbpx

Gratis reclame

Of, zoals het tegenwoordig op ietwat meer chique wijze wordt verwoord: de “brand ambassadors”.

Wie zijn dit? Simpel: de mensen die zo lyrisch zijn over jouw merk en diensten, dat ze stelselmatig vol enthousiasme jouw boodschap aan anderen verkondigen.

Brand ambassadors kunnen worden verworven uit diverse groepen mensen. Het gemakkelijkste kun je ze vinden binnen je eigen personeelsbestand. Je eigen medewerkers zijn namelijk ook dikwijls je grootste fans! Ook klanten vormen natuurlijk fantastische brand ambassadors, zij zijn immers degenen die jouw dienstverlening als positief hebben ervaren en dit graag doorvertellen aan derden. Maar hoe bind je deze mensen aan je merk?

Brand ambassadors promoten op geheel vrijwillige basis

Er is een nogal groot verschil tussen enerzijds een brand ambassador en anderzijds een brand influencer. Laatstgenoemde wordt vaak op betaalde basis door organisaties en merken ingezet, om potentiële doelgroepen te beïnvloeden. Het gaat in dit geval ook vaak om bekende personen die reeds een bepaalde mate van invloed hebben, waardoor mensen sneller geneigd zijn te luisteren naar hun mening. Een brand influencer wordt dus gewoon betaald voor promotionele activiteiten, hetgeen in sommige gevallen kan leiden tot nogal onoprechte scenario’s waar klanten zo doorheen prikken.

Een brand ambassador is daarentegen iemand die op 100% vrijwillige basis jouw merk en/of dienst promoot. Waarom? Heel simpel; deze persoon is zo ontzettend tevreden over jouw merk, dat hij of zij niets liever wil dan anderen deelgenoot maken van deze blijdschap. Voor jou als KMO is dit niets minder dan fantastisch, want je hebt gewoon gratis reclame op deze manier.

Hoe creëer je brand ambassadors?

Klinkt uiteraard als een goede zaak, maar om dit te bereiken is er vanuit jouw kant wel wat inzet nodig. Een brand ambassador ontstaat niet zomaar! Je zult er hoe dan ook voor moeten zorgen dat je diensten en imago in orde zijn, dat is de basis van jouw succes. Daarnaast zul je betrokken mensen goed moeten ondersteunen, van personeelsleden tot klanten. Jouw mate van engagement laat zien, hoeveel je voor je klanten over hebt en dit inspireert mensen. Uiteindelijk zul je anderen zo enthousiast moeten krijgen dat ze uit zichzelf jouw boodschap en content uit willen dragen.

Wij kunnen je perfect helpen met dit proces! Elk apart aspect van jouw bedrijf nemen wij stevig onder de loep en we verbeteren vervolgens waar nodig. Zo zorgen wij er samen voor dat de boodschap die je uitstraalt prefect bij jou en je onderneming past, waardoor anderen als vanzelf jouw voorbeeld zullen volgen. Bel ons gerust eens voor een kennismakingsgesprek en wij presenteren jou graag alle mogelijkheden!